Простотията, невежеството и престъпното мислене се подадоха и наложиха като

...
 Простотията, невежеството и престъпното мислене се подадоха и наложиха като
Коментари Харесай

Да спасим децата си, да спасим държавата си и достойния живот на всеки българин!

 Простотията, незнанието и незаконното мислене се подадоха и постановиха като модел в България, написа Кристиян Коев
Живеем в страна, която в цикъл на няколко десетилетия си убива интелигенцията. Това се е случило по време на тоталитаризма, случва се и в този момент. Поне по времето на тоталитаризма похватите са били силови и очевидни, а в този момент са подмолни, планувани и доста по-жестоки с мудна мъка. През целия преход целеустремено се мачкаше интелигенцията. Това продължава и до ден сегашен.

Простотията, незнанието и незаконното мислене се подадоха и постановиха като модел в България. Невъзпитания, елементарния и безскрупулния ги наричахме „ пробивни “. Държавата по най-жесток метод намаляваше средствата за просвета и обучение, докарвайки до мизерия цялата интелигенция в страната. Стигна се до такава степен, че всеки интелигент, в случай че е жена, я одобряваха за луда, в случай че е мъж, то наложително е педераст. Защо ли?! Защото приказват за неразбираеми неща на пробивните, свързани с духа, душата, любознанието, знанието, философията и мъдростта.

Много от тези хора станаха клошари, а други просто живуркат, с цел да оцелеят. По-младите станаха учители, публицисти, а късметлиите заеха постове във висшите образователни заведения. Журналистите се вляха в „ самостоятелните “ български медии със смешни заплати и неспособност да показват мнението си или да работят като същински експерти, а като „ пощенски кутии “- кой какво е споделил от „ пробивните “ на деня.

Музиканти, цели театри и оркестри ги докараха до „ просешка сопа “. Ако някой остана и продължи да извършва специалността си, бе само от обич към изкуството. Кой го направи? Политическата класа, която 27 години убива и мачка българската интелигенция. Станахме очевидци на това по какъв начин министър-председател назова учените от Българска академия на науките „ синодални старчета “.

Лекарите ги трансфораха в счетоводители! Не могат даже да ти оказват помощ, в случай че не си подпълнят „ бумагите “, а през това време дали ще умреш, няма значение, тъй като отново някой политик е основал по този начин закона.

За писатели, поети и художници изобщо да не приказваме. „ Пробивните “ даже не са прочели една книга, а за картини знаят само, че на починал художник творенията са по-скъпи.

След 27 години на заличаване към този момент се успокоиха родните „ пробивни “ властимащи и непосредствено заплашват и унижават публицисти, учени или просто възпитани и културни хора. Защо ли? Защото интелигенцията в международната история през вековете е била мотор на всички революции, преврати и идеологии.

Най-голямата заплаха за всяка власт, е интелигенцията и мислещите, и знаещи хора, които не се интересуват единствено от предмети и цялостна маса с храна. Да не приказваме, че актуалният български политик в по-голямата си част е нищо друго от „ пробивните “ с липса на ментални и духовни ползи и тъкмо те ни ръководят и вземат решение дневния ред на личния ни живот.

Надяваме се това да се промени и да е останала искрица достолепие и сили за противопоставяне в смачканата от страната ни интелигенция и да се сплоти в нашия отчужден живот за противопоставяне на простащината, първичността, непросветеността, духовната и умствената беднотия на родните политици посредством медии, организации, публицисти, писатели, карикатуристи, музиканти, учени, учители, художници, лекари и всички мислещи жители, тъй като България стигна дъното.

Да спасим децата си, да спасим страната си и достойния живот на всеки българин!



Текст: Кристиян Коев
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР